Снимка pixabayШведски екип откри стотици бутилки с алкохол в останките на

...
Снимка pixabayШведски екип откри стотици бутилки с алкохол в останките на
Коментари Харесай

Откриха стотици бутилки алкохол в потънал през Първата световна война кораб

Снимка pixabay

Шведски екип откри стотици бутилки с алкохол в останките на транспортен съд, потопен по време на Първата международна война в Балтийско море, написа БГНЕС.

От групата, профилирана в спасяването на алкохол от корабокрушения, обявиха, че тестват алкохола дали към момента е кадърен за пиянство.  Членовете й са извадили от кораба „ Кирос ” 600 бутилки коняк и 300 бутилки Бенедиктин - билков ликьор. Той е потънал от немска подводница през 1917 година

Конякът и ликьорът се тестват в лаборатория. " Условията в Прибалтика са доста подобаващи за предпазване на този тип питиета, тъй като е мрачно и доста студено ", съобщи Петер Линдберг, който управлява експедицията. Той изясни, че неговата група е намирала останките му преди близо 20 години, само че е изгубила позицията им, откривайки я доста години по-късно. Линдберг и неговият екип са оптимистични, че бутилките са годни, защото към момента има пласт въздух сред тапата и спиртните питиета вътре, а доста от бутилките с коняк са запечатани с тъничък пласт калай. " Стойността на тези бутилки занапред ще се дефинира, защото конякът е от марка, която не съществува през днешния ден ", споделя още ръководителят на експедицията.

Той се надява, че спиртните питиета могат да бъдат продадени от интернационалните аукционни къщи, където предходни находки са минали под чука, и се надява те да получат висока цена. " Не знам дали мога да си разреша да запазя бутилка за себе си ", заключава Линдберг.

„ Кирос “ напуща Швеция през май 1917 година и е потопен в Аландско море от торпедо Екипажът на кораба е оживял и е бил трансфериран на различен транспортен съд. По-късно се завръща в Швеция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР